česky česky english english deutsch deutsch
Přihlásit (vysvětlení) Registrovat
LUSK Luštění křížovek on-line.
LUŠTĚNÍ KŘÍŽOVEK
Křížovkářský server krizovky.lusk.cz, krizovka.lusk.cz
K dnešnímu dni vyšlo již 7885 křížovek.

Hledat v archivu křížovek Archiv

Slovníček pomůže s neznámými slovy. Slovníček

Soutěž Soutěž

Návod jak luštit online Pomoc

Kontakt na autory Kontakt
Felix le Breux se narodil 5. 4. 1918 v Plzni. Jak jméno napovídá, jeho předky byli francouzští šlechtici. Už během studií na konzervatoři založil divadlo nazvané Studentský avantgardní kolektiv (TAJENKA). A divadlo bylo jeho doménou i později. Přesto v rozhlase, filmu i televizi ztvárnil řadu rolí. Zemřel v Praze 4. 2. 1974.
Klasická křížovka Legendy
Vodorovně:
A – Boční část; pitevní sál. B – Předmluva; část semene pampelišky; potrubní systém. C – Rusovlasí; domácí všeuměl; pouze. D – Citoslovce koňského ržání; lesklá atlasová tkanina; alias. E – MPZ Nizozemska; TAJENKA; iniciály spisovatele Basse. F – Jihoamerický lichokopytník; obinadlo; drnčivý zvuk. G – Ačkoli ne; nevolník; zužovat. H – Horko (ob.); latinsky „před“; nechuť. I – Aspoň; hliníková fólie.
Svisle:
1 – Rychlý běh; slůvko pochopení. 2 – Bedna se sklápěcím víkem; egyptský veletok. 3 – Ranní vláha; kosman a kočkodan. 4 – Arabské mužské jméno; komora na potraviny; zkratka pro Aspergerův syndrom. 5 – Váhavý souhlas; rámová pila (slang.); oddělení následné péče (zkr.). 6 – Jihoamerický hlodavec s dlouhou srstí; jméno vědce Wichterleho. 7 – Slůvko pohrdání; zabarvení hlasu; název souhlásky. 8 – Dusíkatá sloučenina; jméno herečky Krajčovičové. 9 – Šíje; vsakování vody do horniny; španělský určitý člen. 10 – Chemická značka erbia; krasobruslařský skok; Úřad pro vynálezy a objevy. 11 – Vroucí (-é); práce (z angl.). 12 – Opak „pod“; partyzánská válka proti okupantům. 13 – Domácky Adéla; větší obrtlík.
Nápověda: AGUTI; ANTE; GERILA; IMIN; VULGO
Autorka: Iva Böhmová
Vyhodnotit Uložit Obnovit Smazat
Plná políčka přeskočit Posun stránky
Nápověda: Ovládací klávesy
Enter
Další slovo.
Shift+Enter
Předchozí slovo.
Mezerník
Změna směru.
 <- 4
Kurzor vlevo.
 -> 6
Kurzor vpravo.
Esc
Smazat písmeno.
Pomocné znaky: Ž, Š, Č, Ř, Ŕ, Ď, Ť, Ň, Ě, Á, Ä, É,  Í , Ý, Ó, Ö, Ô, Ú, Ů, Ü, CH, Ĺ Ľ
xml document Řešení do souboru